Magdalena Kasprzyk·Dobija
Cantate Concert ‘Bach Parels’

Cantate Concert ‘Bach Parels’

BACH PARELS, Almkerk, 5 november 20:00 uur

Programme

Bach: 
Liebster Jesu, mein Verlangen, BWV 32
Ach Gott, wie manches Herzeleid, BWV 58
Der Friede sei mit dir, BWV 158

Buxtehude:
In te Domine speravi, BuwWV 53
Befiehl dem Engel, BuwWV 10
Herr, wenn ich nur Dich hab, BuxWV 38


‘Wie Bach zegt, zegt Matthäus-Passion en omgekeerd. Al vele jaren mogen de componist en zijn meesterwerk zich verheugen in een grote populariteit. En terecht!

Maar wist u dat Bach in zijn cantates, hij schreef er meer dan tweehonderd, vaak strooit met pareltjes van ongekende muzikale schoonheid? Nee, dan krijgt u zaterdag 5 november as. in de hervormde kerk van Almkerk de gelegenheid om een aantal van deze juweeltjes te beluisteren! Onder de bezielende leiding van Sietse van Wijgerden zingen en spelen, orkest, koor en solisten de sterren van de hemel. Een must voor elke rechtgeaarde Bachliefhebber. Bovendien krijgt u de kans om kennis te maken met de muziek van Dietrich Buxtehude, leermeester van Bach voor wie Bach zelfs meer dan driehonderd kilometer te voet over had om Buxtehude aan het werk te zien.Zover hoeft u niet te gaan.  Slechts enkele kilometers of zelfs nog minder zijn nodig om een onvergetelijke avond te beleven in Almkerk!

Sopraan is Marta Loncar. Marta zong o.a. solo in de kleine zaal van het concertgebouw van Amsterdam, en soleerde in de Hohe Messe van Bach. Daarnaast kunt u bariton Sietse van Wijgerden horen, die ook het koor en het Orion Barok Ensemble leidt.


De hervormde kerk van Almkerk klinkt heel erg mooi voor deze werken. Laat u maar eens verrassen!
U kunt nu reserveren via: muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com.
Toegang €10.-